Klasszikus Mianmar, Mianmar (Burma), 2018-02-19, Program szerint
Klasszikus Mianmar
LM
Időpont:
2018-02-19 – 2018-03-01
Időpont változtatás
Időtartam:11 nap
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:49937472
Oszd meg barátaiddal!
753 900 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

A szervező utazási iroda megjelölése: Klasszikus Mianmar *****
Leírás
A sztúpák aranycsúcsai, rizs- és teaföldek, valamint a mélyzöld dzsungel, ahol a bengáli tigrisek és leopárdok élnek - egy alig ismert világ tárul most ki utazásunk során. A hányatott sorsú ország a kiskirályok belviszályai után, a britek gyarmatosításán át az elnyomó katonai juntáig sok mindent meg kellett éljen. A sok-sok szenvedés után a hitüket buzgón, de nagy békével gyakorló buddhista lakosság, mára már csak a híres vendégszeretetéről tesz tanúbizonyságot. A trópusi monszunövezethez tartozó országot a téli hónapokban érdemes felkeresni, a garantált indulású programjainkat is ebben az időszakban hirdetjük.
Program

1. nap

Elutazás Budapestről, átszállással, éjszaka a repülőn.


2. nap

A menetrendtől függően érkezés napközben Yangon nemzetközi repülőtérre. Transzfer a szállodába, a szoba elfoglalása, pihenés, akklimatizálódás a hosszú repülőút után. Délután félnapos buszos városnézés a két talán legszebb látnivalóval: Chaukhtatgyi Buddha temploma és a Shwegadon pagoda. Szállás Yangonban, a hotelben.


3. nap

Reggeli a szállodában, majd transzfer Yangon nemzetközi repülőtérre, ahonnan belföldi járattal utazás Mandalay-be (1óra 20perc). A repülőtérről indul az egész napos városnézés, amely során a hangok és látványok varázsolják el az utazókat, valamint a legnagyobb tisztelettel övezett vallási emlékhely Mianmarban, a Mahamuni pagoda, Buddha képével. A látogatás után egy selyem műhelyt keresnek fel, ahol kézzel szövik a mintákat a híres Kalanga kárpitokba. Dél körül a szállás elfoglalása, ahol igény szerint ebédre lesz lehetőség. Délután az Arany Palota kolostor felkeresése, amely a helyi tradicionális fa építészet mesterműve. Itt látható a Kuthodaw pagoda és a hatalmas márványkönyv. A program végeztével a várost övező hegyekbe utaznak még fel, hogy a naplemente fényében fürdő Mandalay látványában gyönyörködhessenek. Szállás Mandalayben, a hotelben.


4. nap

A korai reggeli után transzfer a kikötőhöz, ahonnan hajón jutunk el a városnézés első állomásához. Az Ayeyarwaddy folyón ez a 11 km-es túra, nagyjából egy órás lesz, amely végállomása Mingun. A hely egyik nevezetessége a 90 tonnás Mingun harang, valamint a két buddhista emlékhely, a Hsinbyume Paya és a még befejezetlen Mingun Paya. Azt szokták mondani, hogy ha van valami, amit nem szabad kihagyni Mianmarban, akkor az egyik az a hófehér Hsinbyume pagodák. Hajón visszatérés Mandalayba, rövid szabadidő, lehetőség ebédre. Délután a 15 kilométerre lévő Amarapurában, amely Mianmar utolsó előtti királyi fővárosa. Érdekessége, hogy a 19. század közepén, az akkori uralkodó Mindon király egy buddhista prófécia alapján a palota legtöbb épületét szétszedette és Mandalaytől 7 km-re északra vitette. Felkeresik a híres Mahagandayon buddhista kolostort, ahol máig is több, mint ezer szerzetes él. Majd megtekintik a már 200 éves, tik fából készült U Bein hidat, amely a környék egyik jelképe, végül látogatás egy kézműves selyemszövő manufaktúrában. Szállás Mandalayben, a hotelben.


5. nap

Korai reggeli a szállodában, majd transzfer a híres Gaw Wein Jetty állomáshoz, ahol a hajóra szállás után egész napos utazás Baganba, a folyón. Bagan és környéke, egy 66 négyzetkilométeres terület, amelyet „Bagan ásatási zónának” is hívnak, egyike Mianmar legfontosabb látnivalóinak. A hajóút során, festői tájak adnak lehetőséget számtalan kitűnő fénykép készítésére! Szállás Baganban, a hotelben.


6. nap

A szállodai reggeli után egész napos városnézés kezdődik. Érdemes mielőbb felkeresni a Nyaung U piacot, ahol gyümölcsök, zöldségek, virágok, halak és különböző textil termékek cserélnek gazdát egy ezer színben pompázó forgatagban. A piac kitűnő lehetőséget kínál az ajándéktárgyak beszerzésére is, fafaragások, lakkozott dobozkák és pólók, minden mennyiségben! A városnézés a Shwezigon pagodánál folytatódik, amelyet Anawratha király építtetett a 11. században. Majd felkeressük Gu Byanuk Gyi-t, ahonnan csodás kilátás nyílik a környék emlékműveire, majd az Ananda templom következik, a négy álló Buddha képpel. A délutáni program első állomása egy lakkozott tárgyak készítésével foglalkozó kézműves manufaktúra, Myinkaba falu mellett. Utána az 1059-ben, Mon stílusban épült Manuha templom és az UNSESCO védettség alatt álló Myingaba Gu Byaukgyi templom következik. Végül az Ayeyarwaddy folyó felett lenyugvó nap látványában gyönyörködhetnek. Szállás Baganban, a hotelben.


7. nap

A reggeli után transzfer Bagan repülőtérére, ahonnan belföldi légi járattal utazás Heho-ba. A megérkezés után a Pindaya barlangok felkeresése. Turisták által is kedvelt buddhista zarándokhely egy mészkő hegygerincen található Myelat régióban. A három barlangból egy látogatható, ebben több mint 8000 Buddha szobor található. A Shan hegyeken át folytatódik az út Kalaw irányába, ahova a kora esti órákban érnek el. A zöldellő fennsík a környező régiók kisebbségeinek legfontosabb árucsere helyszíne. Szállás Kalawban, a hotelben.


8. nap

Reggeli a szállodában, majd utazás Nyaung Shwe állomásra, ahonnan egésznapos hajós kirándulásra indulunk az Inle tavon. A környék egész Mianmaron belül, az egyik legvágyottabb úti cél, és ebben az esetben az elvárások találkoznak a látvánnyal! A csendes vizű tavat körbeveszik az úszó kertek, a hosszú cölöpökön álló falvak, és buddhista templomok. A tavat körbevevő hegyek otthona a rengeteg különböző nemzetiségi kisebbségnek. A nap látványosságai még a Phaung Daw U Pagoda, majd a Nampan faluban található csónak manufaktúrában, végül Impawkon selyemszövő műhelyében. Szállás Kalawban, a hotelben.


9. nap

A szállodai reggeli után a mai nap az Inle tó és környékének felfedezésével telik. Ywama faluban ezüst és aranyműveseket keresünk fel, Nan Pan faluban pedig hajó és cheroot készítőkkel ismerkedünk. A cheroot egy tipikus helyi érdekesség, egy fajta szivar, amely mérete és formája jelentősen eltér, attól függően, hogy éppen milyenre sodorják. Majd ismét hajóra szállva csoportunk felkeresi az elrejtett Shwe Inn Thein pagoda komplexumot, amely alapjait a hiedelmek szerint még Ashoka harmadik századi uralkodása alatt tették le. Később a 14 és a 17 század között a Bagan királyság két uralkodója Narapatisithu és Anawrahta építette a több száz pagodát, amelyek a mai napig is csodálatba ejtik a látogatókat. Délután a Nga Phe Kyanung kolostor felkeresése következik, amely a legrégebbi épület a tó környékén. A meditációs csarnok dísze a hatalmas, 200 éves fa Buddha szobor. A kolostor híres még a szerzetesek által idomított macskákról is. Szállás Kalawban, a hotelben.10. nap

A reggeli után transzfer Heho repülőtérére, ahonnan belföldi légi járattal utazás Yangon-ba (1 óra 10 perc). A megérkezés után délután a nyüzsgő város napi életébe pillanthatunk be. Erre a legjobb helyszínek a Scotts piac (Bogyoke Aung San piac) és a Pansoedan Jetty kikötő. Amennyiben valaki még nem vásárolt megfelelő mennyiségű emléktárgyat, most széles választék nyílik a következőkből: antik tárgyak, jáde faragások, drága- és féldrágakövek, kézműves termékek és természetesen végeláthatatlan mennyiségű textiláru. Szállás Yangonban, a hotelben.


11. nap

Korai reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból, transzfer a Yangon Nemzetközi repülőtérre, hazautazás átszállással, érkezés a menetrend szerint.

Alapár tartalmazza

9 éjszakára szállást helyi 5 csillagos szállodákban reggelivel, a programban leírt látványosságok belépőjegyeit, a belföldi repülőjegyeket, hajójegyet, transzfereket és kirándulásokat, valamint a városnézéseket helyi angol nyelvű idegenvezetéssel.

Alapár NEM tarlalmazza

Nemzetközi repülőjegyet és a hozzá tartozó illetékeket, helyi szervízdíjakat, fotó- és videódíjat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Az ebéd és vacsora felárakat.


​Nemzetközi repülőjegy és illetékei: 280 000 Ft / fő ártól.

Irodánk örömmel segít a nemzetközi repülőjegyek beszerzésében, tapasztalt kollégáink a legjobb árakat fogják garantálni Önöknek, kérjék az utazásra vonatkozó aktuális ajánlatunkat! Természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy utasaink saját maguk szerezzék be a nemzetközi repülőjegyeket, ebben az esetben az ezekkel kapcsolatos felelősség (járattörlés, késés, átfoglalás, stb.) az utasokat terheli.

Kiutazas-leirasa

Az általunk javasolt repülő járatok tervezett menetrendje a következő:


Budapest BUD – Doha DOH - QR0200 11:25 – 18:40

Doha DOH – Yangon RGN - QR0918 20:10 – 05:20 (érkezés másnap hajnalban)


Yangon RGN – Doha DOH - QR0919 08:15 – 11:25

Doha DOH – Budapest BUD - QR0201 13:35 – 18:10

Etkezes-leiras
Reggeli. Felár ellenében ebéd és vacsora igényelhető.
Vízum infó
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes vízum birtokában kezdhetik meg utazásukat Mianmar felé, ezért mindenképp az utazást megelőzően turista vízumot kell beszerezni. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Feltételei: a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) a következő adatokra van szükség: az útlevél fénymásolata, lakcím, foglalkozás, elérhetőségek (mobil telefonszám, E-mail cím). Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum ügyintézést irodánk elektronikus úton végzi, ezért az ehhez szükséges igazolványképet szintén elektronikus úton (E-mailben csatolva) kérjük irodánk részére megküldeni.
Várható kötelező költségek a helyszínen
Szervízdíj: A helyi idegenvezető, a sofőr, valamint a szállodai személyzet elvárja a borravalót a turistáktól. Ennek irodánk által javasolt összege utasonként 4-5 USD / nap.

Nem található a szálloda áttekintése.Választott utazás: Klasszikus Mianmar | Mianmar (Burma) | repülő | Időpont: 2018-02-19 – 2018-03-01 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI