Repülj és vezess! - Trónok harca helyszínei Észak-Írországban, Írország, Dublin, 2018-02-19, Reggeli

Repülj és vezess! - Trónok harca helyszínei Észak-Írországban

Repülj és vezess! - Trónok harca helyszínei Észak-Írországban
LM
Időpont:
2018-02-19 – 2018-02-26
Időpont változtatás
Időtartam:8 nap / éj
Közlekedés:egyéni (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:55628040
165 900 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Program

Dublin | Belfast | Down megye | Antrim part | Derry | Dublin

Ha szereti a Trónok harcát, és még egy részt sem hagyott ki, akkor látogasson el Észak-Írországba, a forgatás helyszíneire. Itt van a híres Királyi út, A Sötét Ösvény, Deres; itt van az a barlang, ahol Melisandre életet ad az árnyéknak, és a dothrakiak földje.  Az út során számos más látnivaló is várja!

1. nap: Dublin - Belfast

Érkezés Dublinba, az autó felvétele a reptéren, és indulás Belfastba. A főváros utcáin ugyan (még) nem forgattak Trónok harca részeket, de számtalan látnivaló közül lehet válogatni: Titanic Múzeum, Városháza, Albert óratorony... 

2. nap: Down megye

Dél felé indulva jó néhány Trónok Harca helyszín található: a Tollymore erdő (Kísértetjárta erdő), Inch Abbey (itt kiáltották ki Robb starkot Észak királyává), és a Ward Kastély (Deres várának egy része).

3. nap: Antrim tengerpartja

Belfastot elhagyva, indulás Antrim partja felé, a csodás völgyek között (Glens of Antrim), ahol több Arryn Völgy jelenetet forgattak. Útközben keressék fel a Shane Kastélyát, mely szintén több Trónok harca jelenetben látható (pl. mint Baelor Nagy Szentélye, ahol Cerseit elfogják, illetve Deres kripta jeleneteit is itt forgatták); a Shillanavogy-völgyet, mely a dothraki népnek földje; és Cairncastle-t, mely szintén többször szerepel a sorozatban: itt fejezi le Ned Stark a dezertőr éjjeli őrt; erre viszi Lord Baelish Sansát Deres felé, és itt is forgattak Dothraki Tenger jeleneteket). 

4. nap: Antrim - Derry

Ez a nap is sok érdekes látnivalót tartogat - a sok jelenet színhelyéül szolgáló Causeway partot járják be. Cushendun barlang: Melisandre, a Vörös papnő itt szülte meg az Árnyékot. Murlogh öböl: Észak-Írország egyik legszebb partszakasza, itt lovagolt Theon Greyjoy és Yara Pyke felé. Ballycastle: bájos kicsi falu, ami a Szabad Városok hatteréül szolgál. Armoy - Dark Hedges: a Királyi út egy szakasza, akkor látható, amikor Arya elmenekül Királyvárból. (Ez egyébként már a Trónok harca előtt is kedvelt látnivaló volt, az egyik legtöbbet fotózott helyszíne az országban). Carrick-a-Rede híd: szintén az egyik ledvelt látnivaló a Causeway parton (átmernek menni?), természetesen a sorozatban is látható: Viharvég egyik helyszíne. Ballintoy kikötő: a kis falu kikötője Lordsport kikötője a sorozatban. Giant's Causeway: Ugyan nem szerepelt a Trónok harcában, ám az ország legkedveltebb látnivalója, amit nem szabad kihagyni. Mussenden Temple és Downhill Strand: itt égették el Westeros 7 isten-szimbólumát. 

5. nap: Derry

Észak-Írország második legnagyobb városa, a kultúra, és a kreativitás központja, rengeteg fesztivál otthona. Feltétlenül érdemes sétálni a városfalon, és megnézni a Vérosházát, a Béke-hidat, és a szent Columb katedrálist. 

6. nap: Derry - Dublin

Ezen a napon búcsút kell mondani Észak-Írországnak. Ám ha legközelebb a Trónok harca egyik epizódját nézi, biztosan felismeri az itt forgatott jeleneteket. Útban Dublin felé érdemes megállni Newgrange és Knowth mellett, ahol rendkívül jelentős régészeti leleteket, Kr.e. 4000-ből származó kamrasírokat lehet megtekinteni (régebbiek, mint a Stonehenge, vagy a Gízai Piramisok)

7. nap: Dublin

Fedezze fel az ír fővárost! Látogassa meg a híres Trinity College-t és a Kellsi kódexet, ismerje meg a város viking történelmét, vagy igyon egy utolsó pint Guinness-t a Gravity Bar-ban (Guiness Storehouse), ahonnan csodaszép a kilátás Dublinra. 

8. nap: Ha ideje engedi töltsön el még néhány feledhetetlen órát Dublin látnivalóinak felfedezésével. Az autó leadása, majd hazaindulás.

Alapar-tartalmazza
a szállást 7 éjszakára 3-4 csillagos hotelekben, kétágyas elhelyezéssel,
a reggelis ellátást,
az autóbérlést 8 napra (Volkswagen Golf vagy hasonló típusú autó, biztosítással). 
Alapar-nem-tartalmazza
a repülőjegyet és a repülőtéri illetéket,
az üzemanyag költséget,
a belépőket,
a személyes kiadásokat,
a letétet az autó átvételekor (250 euró, mely összeggel a bankkártyát terhelik meg).

Választott utazás: Repülj és vezess! - Trónok harca helyszínei Észak-Írországban | Dublin | egyéni | Időpont: 2018-02-19 – 2018-02-26 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI