Természet és kultúra Srí Lankán, Srí Lanka, 2018-04-21, Félpanzió

Természet és kultúra Srí Lankán

Természet és kultúra Srí Lankán
LM
Időpont:
2018-04-21 – 2018-04-27
Időpont változtatás
Időtartam:7 nap / éj
Közlekedés:egyéni (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:53563286
185 900 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Program

Colombo | Kandalama | Sigiriya | Dambulla | Matale fűszerkert | Kandy | Peradeniya botanikus kert | Pinnawala elefántmenhely | Nuwara Eliya | Yala Nemzeti Park | Galle

Az egyenlítőtől északra, India déli csücskéhez közel található Srí Lanka, a végtelen óceánpartjairól, érintetlen természetéről és mély spiritualizmusáról ismert sziget. Legyen szó tengerparti nyaralásról, kulturális felfedezésről vagy extrém sportkalandról, Srí Lanka kiváló úti cél az egész családnak. Utazzon velünk, hogy megtapasztalja a valódi Srí Lankát: barangolja be Sigiriya sziklaerődjét, Polonnaruva ősi romvárosát Buddha szobraival, sztúpáival, templomaival és Dambulla barlangszentélyeit. Fedezze fel Srí Lanka tea- és fűszer kultúráját, ami a világ egyik leggazdagabb kertjének számít közel 4000 növényfajtával. Aki Srí Lankára látogat, nem mehet úgy haza, hogy ne sétált volna elefántokkal a Pinnawale-i Elefántmenhelyen és ne töltöttt volna el néhány órát azzal, hogy megnézze a Yala Nemzeti Park leopárdjait és gazdag élővilágát. Ismerje meg Srí Lankát velünk, legyen ez élete kalandja! 

1. nap: Érkezés

Érkezés Colombo Nemzetközi Repülőterére, majd transzfer Kandalama-ba, a hotelbe.

2. nap: Kandalama – Sigiriya – Kandalama

Reggeli után utazás Sigiriya-ba, az eltűnt civilizáció, Kassapa királyságának fellegvárába, ahol megtekinthető a csodálatos kertekkel körülvett Oroszlán szikla, mely 200 méteres magasságig emelkedik ki a buja dzsungelből. Ezen kívül megcsodálhatják a világhírű freskókat is. Transzfer Sigirya-ból Kandalama-ba.
Fakultatív kirándulás Polonnaruwa-ba:  Ez egy igazi romváros, melyet Srí Lanka 2. fővárosaként is emlegetnek. Itt meglátogathatják a volt királyi palotát, a Gal Viharaya buddhista templomot, mely ámulatba ejtő helyiségei mellett 4 buddha szobrot is őriz, valamint olyan fontos vallási emlékműveket, mint a Shiva templom, a Lankathile, vagy a Waradage. Transzfer Polonnaruwaból Kandalamanba.
Fakultatív kirándulás az Eco Parkba (Minneriya Safari): A 8800 hektáron elterülő park az elefántok szentélye, továbbá otthont ad szarvas csordáknak, rengeteg hüllőnek, kétéltűnek, több halfajnak, pillangóknak és rendkívül gazdag madárvilágnak. Találhatóak itt bambuszfák, melyek igen nagy ritkaságnak számítanak más parkokban. A hely különlegessége továbbá, hogy az elefántok testközelből figyelhetőek meg.

3. nap: Kandalama – Dambulla – Matale – Kandy

Reggeli után utazás Dambulla-ba. Dambulla sziklakolostorának meglátogatása következik, melynek történelme az időszámításunk előtti első századig nyúlik vissza. Barlangtemplomai számos rajzot és festményt őriznek a 150 Buddha kép, és a legnagyobb kőből faragott Buddha szobor mellett.  Ezután transzfer Dambulla-ból Matale-ba, ahol a fűszerkertek megtekintésére lesz lehetőség. Végül a szingaléz királyok utolsó fellegvára, a világörökség részét képező Kandy városának meglátogatása van soron. A város legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik. A templom a buddhizmus egyik legfontosabb szent zarándokhelyének számít.

4. nap: Kandy – Peradeniya – Pinnawala – Kandy

Reggeli a hotelben, majd a Peradenya Botanikus kertben 147 hektáron sétálhatunk, mely tele van növénykülönlegességekkel. Fák, bokrok és gyönyörű virágok százait csodálhatjuk meg. Ezutánután a pinnawalai elefánt árvaházba vezet az út, ahol 1975 óta elefántok százai leltek menedéket. A szerencsések az etetést és a fürdetést is megnézhetik. Transzfer Kandy-be. Vacsora és szállás a hotelben.

5. nap: Kandy – Nuwara Eliya

Reggeéi után elutazás Nuwara Eliya-ba. Nuwara Eliya meseszép környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik. A város egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Srí Lanka legmagasabb hegye is itt magasodik, a 8282 méter magas Pidurutalagala.

6. nap: Nuwara Eliya – Yala

Reggeli a hotelben majd következhet a majdnem 1260 km2-es Yala Nemzeti Park felfedezése. A sokféle fajt felvonultató madárvilág mellett elefántok, sakálok, lajhármedvék és leopárdok is előfordulnak. Az ország legtöbbet látogatott nemzeti parkja.

7. nap: Yala – Galle

Reggeli a hotelben. Elutazás Gallebe. Galle Srí Lanka déli részén helyezkedik el, a régió egyik legfontosabb és legnagyobb városa.  A klasszikus holland építészet nyomait viseli magán, mely érdekes ötvözetet alakított ki a délkelet-ázsiai építészeti stílusjegyekkel. A város legjelentősebb látnivalója a portugálok által emelt erőd, de ezen kívül érdemes meglátogatni a Német Múzeumot és templomot is.

Az árak kiemelt időszakokban nem érvényesek. Karácsonykor és szilveszterkor a szállodák többsége kötelező ünnepi vacsora felárat számít fel. 

A program tetszés szerint alakítható és magasabb kategóriás szállodákkal is foglalható.

Alapar-tartalmazza
a szállást 6 éjre középkategóriás hotelekben, kétágyas szobában,
a félpanziós ellátást,
a privát transzfereket légkondicionált járművekkel,
az érintett programokat helyi angol nyelvű  sofőr-idegenvezetővel,
a szükséges belépőket.
Alapar-nem-tartalmazza
a fakultatív programokat,
a borravalókat,
a személyes kiadásokat.

Választott utazás: Természet és kultúra Srí Lankán | Srí Lanka | egyéni | Időpont: 2018-04-21 – 2018-04-27 | Félpanzió | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI